gorenjci.si gorenjci.si
xRAKOVEC Matjaž
Foto: osebni arhiv
Galerija slik
RAKOVEC Matjaž RAKOVEC Matjaž RAKOVEC Matjaž RAKOVEC Matjaž RAKOVEC Matjaž RAKOVEC Matjaž RAKOVEC Matjaž RAKOVEC Matjaž RAKOVEC Matjaž RAKOVEC Matjaž Zapri RAKOVEC Matjaž
Foto: osebni arhiv
Foto: osebni arhiv
Foto: osebni arhiv
Foto: Neznan
Foto: Neznan
Foto: Neznan
Foto: Neznan
Foto: Neznan
Foto: Neznan
Foto: Neznan
Foto: Neznan

RAKOVEC, Matjaž


Rojen: 
2. september 1964, Kranj
Umrl:  , error


Občina: 
KranjGimnazijo je obiskoval v Kranju. Nato je študiral na univerzi v Ljubljani, kjer je leta 1990 na Ekononski fakulteti dokončal študij. V času študija je bil demonstrator pri predmetih ekonomika podjetij in pri makroekonomiji.

Poslovno pot je začel takoj po končanem študiju, ki ga je najprej vodila v Radovljico, nato pa v Ljubljano. Najprej je delal v podjetjih Intertrade in Anga.  V Zavarovalnici Triglav se je zaposlil leta 1994, kjer je ostal do leta 2005, ko je poslovmo pot nadaljeval kot direktor Studia Moderna. Leto kasneje je bil svetovalec v upravi Mercatorja. Leta 2006 se je vrnil na Zavarovalnico Triglav, na mesto direktorja OE Ljubljana. Od avgusta 2009 je predsednik uprave največje slovenske zavarovalnice. V okviru Skupine Triglav, ki zaposluje več kot 5.000 zaposlenih, nadzoruje hčerinski družbi BH Osiguranje in Lovčen Osiguranje iz Črne gore.
Je tudi podpredsednik nadzornega sveta v Krki, d.d., član upravnega odbora Gospodarske Zbornice Slovenije in član sveta Ekonomske fakultete.

V mladosti je bil aktiven športnik. Najprej je treniral hokej, kasneje pa vaterpolo, kjer je dosegel tudi vidnejše rezulate. Je tudi mendarodni sodnik vaterpola. V oktobru 2010 je postal predsednik Hokejske zveze Slovenije.


Vir: zapis Matjaža Rakovca, december 2010, Ljubljana
Literatura
C. Zaplotnik: Gorenjec na vrhu Triglava : Matjaž Rakovec, novi predsednik uprave Zavarovalnice Triglav, Gorenjski glas 2009, št. 93 (24. nov.), str. 14
error


Glej tudi

link   Triglav.si
link   Hokejska zveza Slovenije.si
link   Delo.si
link   Delo.si
link   Sportal_plus
link   Gorenjskiglas.si
link   Gorenjskiglas.si


Prispeval/-a: Miran Lola Božič, Mestna knjižnica Kranj
Zadnja sprememba: 1.2.2011, Miran Lola Božič, Mestna knjižnica Kranj

print  NatisniIzdelava in oblikovanje Qualitas
Strani so vzpostavljene na platformi WebTool 4.5