gorenjci.si gorenjci.si
xPOLENEC Natalija
Foto: osebni arhiv
Galerija slik
POLENEC Natalija POLENEC Natalija POLENEC Natalija POLENEC Natalija POLENEC Natalija POLENEC Natalija POLENEC Natalija POLENEC Natalija POLENEC Natalija POLENEC Natalija Zapri POLENEC Natalija
Foto: osebni arhiv
Foto: osebni arhiv
Foto: osebni arhiv
Foto: Neznan
Foto: Neznan
Foto: Neznan
Foto: Neznan
Foto: Neznan
Foto: Neznan
Foto: Neznan
Foto: Neznan

POLENEC, Natalija


Rojena: 
27. julij 1965, Kranj
Umrla:  , error


Občina: 
KranjGimnazijo v Kranju je končala z odličnim uspehom l. 1984 in se vpisala na ljubljansko Fakulteto za arhitekturo – smer oblikovanje, kjer je diplomirala l.1994. Kot srednješolka je obiskovala Glasbeno šolo, kjer se je pri Sabiri Hajdarovič učila solo petje.

Njena prva redna zaposlitev je bila od l. 1989 do 1990 v odvetništvu Inga Paša v Domžalah, kjer je opravljala administrativna dela. Od oktobra 1991 je obiskovala tečaj za kontrolorje letenja in delavce za izdajanje letalskih informacij. Marca 1992 je nastopila delo na Ministrstvu za promet in zveze, Uprava za zračno plovbo, kjer je bila vodja službe za izdajanje letalskih informacij (NOTAM). Od 1.4.1994 do 31.9.2006 je bila na Institutu Jožef Stefan zaposlena kot organizatorka stikov z javnostjo.
Od 1.10. 2006 opravlja delo direktorice Zavoda za turizem Kranj. Delo opravlja z velikim veseljem in zato se je odločila, da ostane na tem delovnem mestu še en mandat. Kreativnost, dinamičnost in pestrost tega dela jo veseli, obenem pa lahko izkoristi tudi svoja strokovna znanja, ki si jih je pridobila na fakulteti za arhitekturo. Trud in delo preteklih štirih let je bil predvsem usmerjen k dvigu prepoznavnosti Kranja kot turističnega mesta in oblikovanju novih programov ter vsebin.
Rezultati, kot so uvrstitev Prešernovega semnja med finaliste za nagrado EDEN l. 2008 in Srebrni sejalec 2009 za inovativne turistične produkte, so prav gotovo pokazatelji kvalitetnega dela vseh sodelavcev Zavoda za turizem Kranj.

Zadnja leta se intenzivno ukvarja tudi z oživljanjem kulturne dediščine, ki jo je podedovala po očetovi smrti, tj. Nacetove hiše v Škofji Loki. Oče je po uspešni obnovi v njej, l. 2001 odprl muzej, namenjen javnosti. Po smrti očeta za hišo skrbita s partnerjem, jo vzdržujeta in vključujeta v turistično ponudbo Škofje Loke.
Z družino živi v starem delu Kranja.

(Vir: zapis Natalije Polenec septembra 2010)

Literatura

error

Izdelava in oblikovanje Qualitas
Strani so vzpostavljene na platformi WebTool 4.5