gorenjci.si gorenjci.si
xMIHAJLOVIĆ Nada
Foto: fototeka Mestne občine Kranj
Galerija slik
MIHAJLOVIĆ Nada MIHAJLOVIĆ Nada MIHAJLOVIĆ Nada MIHAJLOVIĆ Nada MIHAJLOVIĆ Nada MIHAJLOVIĆ Nada MIHAJLOVIĆ Nada MIHAJLOVIĆ Nada MIHAJLOVIĆ Nada MIHAJLOVIĆ Nada Zapri MIHAJLOVIĆ Nada
Foto: fototeka Mestne občine Kranj
Foto: fototeka Mestne občine Kranj
Foto: Neznan
Foto: Neznan
Foto: Neznan
Foto: Neznan
Foto: Neznan
Foto: Neznan
Foto: Neznan
Foto: Neznan
Foto: Neznan

MIHAJLOVIĆ, Nada


Rojena: 
20. december 1947, Ljubljana
Umrla:  , error


Občina: 
KranjRojena je v znani kranjski športni družini Prezelj. Svojo mladost je poleg šolanja preživljala skupaj s tremi brati na atletskem stadionu. Metala je disk. Na košarkarskem igrišču v Majdičevem logu in kasneje na novem igrišču na centralnem stadionu je igrala košarko za Košarkarski klub Triglav. Z njim je osvojila naslov slovenskih ligaških prvakinj in se na kvalifikacijah uvrstila v takratno prvo zvezno jugoslovansko ligo. Denarja za nastopanje v zvezni ligi ni bilo, zato je svojo športno pot nadaljevala v Akademskem športnem klubu Olimpija iz Ljubljane in z njim osvojila tretje mesto v takratni državni ligi. Igrala je za mladinsko in člansko reprezentanco Jugoslavije ter imela status vrhunske športnice. Še vedno je športno aktivna in se udeležuje veteranskih iger v košarki.

Leta 1970 je končala študij na Višji upravni šoli in leta 1999 Fakulteto za javno upravo v Ljubljani in si pridobila izobrazbo dipl. upravni organizator.
Leta 2000 je na IEDC Poslovna šola Bled opravila specializacijo v študijskem modulu menedžmenta v zdravstvu.

Prva zaposlitev, od leta 1971, je bila na Davčni upravi na Občini Kranj. Leta 1973 se je zaposlila v Iskri Elektromehaniki, v računovodsko-finančno-planskem sektorju Skupnih služb. Po delitvi podjetja na tri programske sisteme je nadaljevala z delom v Iskri Telematiki, predhodnici današnje Iskre Tel, kot vodja oddelka v finančni službi. Sodelovala je tudi pri projektu razvoja telekomunikacijskega omrežja na Kosovu in ob krizi sredi osemdesetih let v ekipi iz finančnega sektorja, ki je skupaj z upravo pripravljala sanacijske ukrepe.

Od leta 1987 in vse do upokojitve 2007 leta je bila zaposlena kot pomočnica direktorja v Bolnišnici za ginekologijo in porodništvo v Kranju. Sodelovala je pri nastajanju projekta »BIRPIS« (bolnišnično informacijski sistem), pri projektu uvajanja zdravstvene izkaznice ZZZS in plačevanja zdravstvenih storitev po »sistemu primerljivih primerov«. S pomočjo pokojnega Ivana Krambergerja so zbrali donatorska sredstva za nakup dveh inkubatorjev in CT naprave za potrebe novorojenčkov. Sodelovala je tudi v ekipi, ki je usposobila Center za bolezni dojk s pomočjo sredstev društva Sila iz Ljubljane in kranjskega Lions kluba.

Leta 1986 je bila izvoljena za predsednico Zbora združenega dela v občini Kranj. Leta 2006 je bila na listi Socialnih demokratov izvoljena v Svet MO Kranj. Predsedovala je Odboru za družbene dejavnosti in Komisiji za vrednotenje športnih programov. V županskem mandatu 2010 - 2014 je bila izbrana za nepoklicno podžupanjo za področje družbenih dejavnosti, tehničnih zadev in kabinet župana.


Vir: zapis Nade Mihajlović, januar 2011

Literatura
V. Stanovnik: Podžupanja in dva podžupana : kranjski župan Mohor Bogataj je v začetku tega meseca na podžupanska mesta imenoval Nado Mihajlović, Bojana Homana in Janeza Freliha, ki bodo funkcije opravljali nepoklicno, Kranjski glas  2010, št. 12, str. 2error


Glej tudi

link   Gorenjskiglas.si
link   Gorenjskiglas.si


Prispeval/-a: Miran Lola Božič, Mestna knjižnica Kranj
Zadnja sprememba: 1.2.2011, Miran Lola Božič, Mestna knjižnica Kranj

print  NatisniIzdelava in oblikovanje Qualitas
Strani so vzpostavljene na platformi WebTool 4.5