gorenjci.si gorenjci.si
xKOPAČ MRAK Anja
Foto: arhiv ministrstva DDSZ
Galerija slik
KOPAČ MRAK Anja KOPAČ MRAK Anja KOPAČ MRAK Anja KOPAČ MRAK Anja KOPAČ MRAK Anja KOPAČ MRAK Anja KOPAČ MRAK Anja KOPAČ MRAK Anja KOPAČ MRAK Anja KOPAČ MRAK Anja Zapri KOPAČ MRAK Anja
Foto: arhiv ministrstva DDSZ
Foto: arhiv ministrstva DDSZ
Foto: Neznan
Foto: Neznan
Foto: Neznan
Foto: Neznan
Foto: Neznan
Foto: Neznan
Foto: Neznan
Foto: Neznan
Foto: Neznan

KOPAČ MRAK, Anja


Rojena: 
4. april 1974, Kranj
Umrla:  , error


Občina: 
DomžaleOtroštvo in mladost je preživela v Kranju. Leta 2001 se je preselila v Ljubljano. Od leta 2005 z družino živi v Domžalah. Je poročena in ima dva otroka.

Obiskovala je OŠ Staneta Žagarja v Kranju. Leta 1993 je končala Gimnazijo Kranj in se vpisala na Fakulteto za družbene vede, program sociologija – smer kadrovski menedžment. Diplomirala je leta 1998 in nato nadaljevala mednarodni podiplomski študij Analiza evropske socialne politike, kjer je del študijskih obveznosti opravila na Univerzi v Bathu, v Veliki Britaniji. Leta 2004 je doktorirala s področja sociologije, natančneje s področja socialne politike, kjer je obravnavala vprašanja, povezana z reformo socialne države.

Od leta 1998 je bila zaposlena na Fakulteti za družbene vede, sprva kot mlada raziskovalka in kasneje kot raziskovalka v Centru za proučevanje organizacij in človeških virov. Sodelovala je pri številnih domačih in mednarodnih projektih s področja socialne politike, politike zaposlovanja in upravljanja človeških virov.

Bila je članica mednarodnih raziskovalnih mrež (COST A13, RECWOWE) in nacionalna ekspertka EU za področje pokojnin. Na področju evropske socialne politike je opravila številne evalvacije nacionalnih socialnih politik in politik zaposlovanja, predvsem s področja zaposlovanja brezposelnih oseb, usklajevanja delovnih in družinskih obveznosti ter vseživljenjskega učenja.

Je tudi docentka in predavateljica Evropske socialne politike na Fakulteti za družbene vede in avtorica številnih znanstvenih del s področja socialne politike in politike zaposlovanja. 2004 je izdala knjigo Aktivacija - obrat v socialni politiki.

Za državno sekretarko na Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve je bila imenovana 27. 11. 2008, od leta 2012 dalje je ministrica za delo, družino in socialne zadeve.
Literatura
Dr. Anja Kopač Mrak, državna sekretarka MDDSZ, Delo + varnost : revija za varstvo pri delu in varstvo pred požarom 2010, št. 3, str. 9-13
M. Repovž: Proč z logiko, ki zastruplja / Anja Kopač, Delo 2006, št. 108 (13. maj), str. 8-9


error


Glej tudi

link   Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve.gov.si
link   Fakulteta za družbene vede.uni-lj.si
link   Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve.gov.si
link   tvslo.si
link   Dnevnik.si
link   RTV SLO.si
link   Siol.net


Prispeval/-a: Miran Lola Božič, Mestna knjižnica Kranj
Zadnja sprememba: 11.12.2014, Miran Lola Božič, Mestna knjižnica Kranj

print  NatisniIzdelava in oblikovanje Qualitas
Strani so vzpostavljene na platformi WebTool 4.5