gorenjci.si gorenjci.si
xGREGORIN Teja
Foto: Vid Ponikvar
Galerija slik
GREGORIN Teja GREGORIN Teja GREGORIN Teja GREGORIN Teja GREGORIN Teja GREGORIN Teja GREGORIN Teja GREGORIN Teja GREGORIN Teja GREGORIN Teja Zapri GREGORIN Teja
Foto: Vid Ponikvar
Foto: Vid Ponikvar
Foto: Arhiv knjižnice
Foto: Arhiv knjižnice
Foto: Arhiv knjižnice
Foto: Arhiv knjižnice
Foto: Arhiv knjižnice
Foto: Arhiv knjižnice
Foto: Arhiv knjižnice
Foto: Arhiv knjižnice
Foto: Arhiv knjižnice

GREGORIN, Teja


Rojena: 
29. junij 1980, Ljubljana
Umrla:  , error


Občina: 
DomžalePo končani osnovni šoli Domžale je odšla v Športno gimnazijo Škofja Loka, katere pa zaradi obveznosti ni zaključila. Maturirala pa je na Gimnaziji Kranj leta 2006 in sedaj obiskuje Fakulteto za organizacijske vede v Kranju.

Nastopila je na olimpijskih igrah leta 2002 v Salt Lake Cityju. V zasledovalni tekmi je dosegla 43. mesto, v sprintu je izpadla v kvalifikacijah, v štafeti je zasedla 9. mesto. Nastopila je tudi na olimpijskih igrah leta 2006 v Torinu, kjer je v štafeti dosegla 9. in 14. mesto.
Njeni prvi največji uspehi v biatlonu so bili 3. mesto v štafeti na tekmi svetovnega pokala v Oberhofu leta 2005, 3. mesto v štafeti na tekmi svetovnega pokala v Ruhpoldingu leta 2006, 4. mesto v sprintu na svetovnem pokalu v Khanty Mansiysk-u leta 2007, 4. mesto v skupinskem startu na svetovnem prvenstvu v Ruhpoldingu leta 2007 in 4. mesti v ženski in mešani štafeti na svetovnem prvenstvu v Anterselvi leta 2007.
V zadnjih treh sezonah je dosegla naslednje vidnejše rezultate:
- v sezoni 2008/2009 je v Pyeong Changu (KOR) na svetovnem prvenstvu zasedla drugo mesto.
- v sezoni 2009/2010 je na svetovnem pokalu na Pokljuki zasedla peto mesto, na OI v Vancouveru (CAN) je zasedla peto in dve deveti mesti, v skupnem seštevku svetovnega pokala pa je zasedla deseto mesto.
- v sezoni 2010/2011 je na svetovnem pokalu v Fort Kentu (ZDA) in v Antholzu (ITA) zasedla peto mesto in na svetovnem prvenstvu v Khanty Mansyisku (RUS) ravnotako peto mesto. V skupnem seštevku svetovnega pokala je zasedla osmo mesto.

V preteklosti je nastopala za Športno društvo Planica, zdaj pa je članica ŠD Nika Ihan. Zaposlena je v Slovenski vojski kot vojakinja in živi v Ihanu.

Literatura
V. Vojska: Teja Gregorin - svetovna podprvakinja v biatlonu : za nas si svetovna prvakinja in ponosni smo nate, Slamnik : glasilo občine Domžale 2009, št. 3 (7. mar.), str. 1 + 23
V. Vojska: Podelitev priznanj športnikom in športnim delavcem 2008, Slamnik : glasilo občine Domžale 2009, št. 2 (13. feb.), str. 1 + 23
V. Krevsel: Kdo je kdo med olimpijci od Rateč do Rodin, Jesenice 2004
error


Glej tudi

link   Domača stran
link   Delo.si
link   Wikipedija.org
link   SLOSKI.si
link   SLOSKI.si
link   SLOSKI.si
link   RTV SLO.si
link   Google.si - videoposnetki
link   tvslo.si
link   sport-tv.si
link   rtvslo.si
link   vimeo.com
link   Slovenska vojska.si
link   osebna stran
link   Domžalske novice.si


Prispeval/-a: Lucijan Adam, Mestna knjižnica Kranj
Zadnja sprememba: 3.5.2011, Lucijan Adam, Mestna knjižnica Kranj

print  NatisniIzdelava in oblikovanje Qualitas
Strani so vzpostavljene na platformi WebTool 4.5