gorenjci.si gorenjci.si
xGERKMAN Viktor
Foto: arhiv knjižnice
Galerija slik
GERKMAN Viktor GERKMAN Viktor GERKMAN Viktor GERKMAN Viktor GERKMAN Viktor GERKMAN Viktor GERKMAN Viktor GERKMAN Viktor GERKMAN Viktor GERKMAN Viktor Zapri GERKMAN Viktor
Foto: arhiv knjižnice
Foto: arhiv knjižnice
Foto: Neznan
Foto: Neznan
Foto: Neznan
Foto: Neznan
Foto: Neznan
Foto: Neznan
Foto: Neznan
Foto: Neznan
Foto: Neznan

GERKMAN, Viktor


Rojen: 
6. januar 1952, Cerklje na Gorenjskem
Umrl:  6. april 2009, Brezje na Gorenjskem error


Občina: 
Cerklje na GorenjskemPo maturi na poljanski gimnaziji v Ljubljani se je po dveh letih študija teologije prepisal na Filozofsko fakulteto v Ljubljani, kjer je diplomiral iz psihologije (1976).
Kot profesor in svetovalni delavec je delal v osnovnem in srednjem šolstvu. Kasneje se je zaposlil v Psihiatrični bolnišnici Begunje na Gorenjskem. V letu 1990 je zaključil specializacijo iz klinične psihologije.
Od 1995 je bil zaposlen v samostojnem poklicu. Ukvarjal se je s psihološkim in zakonskim svetovanjem, s psihoterapijo depresij in s karmično astrologijo. Veliko je predaval po vsej Sloveniji o temah novodobne duhovnosti in samouresničitve. Poleg tega je objavil preko 400 člankov v Razgledih, Reviji 2000, zbornikih psihoterapevtske sekcije Slovenskega zdravniškega društva in v reviji Aura. V Kranju in Radovljici je vodil večere meditacij. Bil je eden prvih, ki se je ukvarjal z Bachovim cvetličnim zdravljenjem. Prizadeval si je za sodelovanje uradne in komplementarne medicine. Boril se je za priznanje astrologije kot psihološke vede. V ta namen je vrsto let vodil poletne šole psihološke astrologije, kasneje pa je ustanovil in vodil podiplomsko šolo psihološke astrologije.

Napisal je knjigo Astrologija: veda o značaju in usodi, Ljubljana 1991

Literatura
P. Kovačič Peršin: Pogovor z Viktorjem Gerkmanom, 2000 2009, št. 208 - 210, str. 245-270 error


Glej tudi

link   Wikipedija
link   e-Dnevnik


Prispeval/-a: Jana Bešter, Mestna knjižnica Kranj
Zadnja sprememba: 19.2.2010, Jana Bešter, Mestna knjižnica Kranj

print  NatisniIzdelava in oblikovanje Qualitas
Strani so vzpostavljene na platformi WebTool 4.5