gorenjci.si gorenjci.si
xALIČ Milena
Foto: osebni arhiv
Galerija slik
ALIČ Milena ALIČ Milena ALIČ Milena ALIČ Milena ALIČ Milena ALIČ Milena ALIČ Milena ALIČ Milena ALIČ Milena ALIČ Milena Zapri ALIČ Milena
Foto: osebni arhiv
Foto: osebni arhiv
Foto: Neznan
Foto: Neznan
Foto: Neznan
Foto: Neznan
Foto: Neznan
Foto: Neznan
Foto: Neznan
Foto: Neznan
Foto: Neznan

ALIČ, Milena


Rojena: 
1. februar 1962, Ljubljana
Umrla:  , error


Občina: 
Gorenja vas - PoljaneGimnazijo je obiskovala v Škofji Loki, nato pa študirala v Ljubljani in leta 1982 pridobila poklic inženir matematike na Fakulteti za naravoslovje in tehnologijo. Dodiplomski študij je nadaljevala na Fakulteti za elektrotehniko – smer računalništvo in informatika in ga leta 1985 zakljčila z odliko, za kar je prejela priznanje fakultete. Leta 2000 se je ob delu vpisala na magistrski študij poslovodenja in organizacije na Ekonomski fakulteti v Ljubljani in ga zaključila leta 2003. Magistrsko delo na temo finančnih učinkov sistemov kakovosti ISO 9001 v slovenskih podjetjih je bilo uvrščeno na Študensko poslovno konferenco 2005 kot eno izmed treh najboljših magistrskih del slovenskih poslovnih šol v izbranem letu. Leta 2008 je na isti fakulteti doktorirala. Disertacija se je uvrstila na prvo mesto v kategoriji Quality management na mednarodnem natečaju Emerald/EFMD Outstanding Doctoral Research Awards 2008.

Prvih 15 let je delala na področju računalništva in informatike kot razvijalka programov in vodja informacijskih projektov. Že pred zaključkom študija se je zaposlila v razvojnem centru Iskre Telematike v Kranju, od tu pa jo je pot vodila v LTH Škofja Loka, v LTH-jevo livarno (sedanji LTH Castings d.o.o..) in leta 1991 v trgovsko podjetje Loka. Tu se je leta 2000 usmerila na področje managementa kakovosti, na katerem dela še danes. S prenosom dejavnosti na podjetje Mercator, d.d., opravlja delo od leta 2004 v Ljubljani. Pomemben del njenih aktivnosti predstavlja tudi predavateljsko delo, za kar je prejela v podjetju več zahval.

Sodeluje v različnih strokovnih sekcijah in združenjih, aktivno sodeluje pri pripravi in izvedbi letnih konferenc, predavanj, svetovanj, …. Leta 2003 je prejela priznanje Gospodarske zbornice Slovenije za delo in prispevek v Sekciji za kakovost. Objavljenih ima več člankov v strokovnih in uglednih znanstvenih revijah. Sodeluje tudi pri izvedbi programov za študente na 1. in 2. bolognski stopnji na Ekonomski fakulteti v Ljubljani ter Fakulteti za organizacijo v Kranju.

Zanima jo tudi zgodovina in kulturna dediščina domačih krajev. Po svojih močeh si prizadeva za razvoj in prepoznavnost domačega kraja, kar je prispevalo tudi k nastanku knjige »V zavetju sv. Tilna« v letu 2010. Zanjo in za prispevek k praznovanju 300-letnice posvetitve župnijske cerkve sv. Tilna v Javorjah je prejela več zahval.

V prostem času gre rada v naravo (največkrat na bližnji Blegoš), si ogleda kakšno predstavo, kaj prebere, zapleše, …
Živi v vasi Murave v bližini Javorij nad Škofjo Loko. Je poročena in ima tri hčerke.


Vir: zapis Milene Alič, december 2010, Murave v Poljanski dolini

Dela:

Spoznajmo sistem kakovosti ISO 9001. publikacija za zaposlene, Škofja Loka 2000 (soavtorica)
V zavetju svetega Tilna : kronika župnije Javorje nad Škofjo Loko ob 300-letnici posvetitve župnijske cerkve, Javorje sept. 2010 (1. ponatis okt. 2010)Literatura
V. M.: Javorje nad Poljanami, Demokracija 2010, letnik XV, št. 41, str. 44-45, (URL: www.demokracija.si)
­T. Šubic: Javorje dobile kroniko župnije. 300-letnica cerkve sv. Tilna, Podblegaške novice 2010, št. 8, str. 12, (URL: www.obcina-gvp.si)
J. Ferlan: Tristoletnica javorskega sv. Tilna, Ločanka – priloga Gorenjskega glasa za škofjeloško regijo 2010, št. 9 (sept.), str. 12
­I. Žajdela: Novosti na knjižnem trgu – Župnija Javorje, Družina, 19.09.2010, št. 38, str. 13
error


Glej tudi

link   Univerza v Ljubljani.si
link   Radio-Sora.si
link   Merkator.si (stran 15)
link   Muzejsko društvo Škofja Loka.si
link   Ekonomska fakulteta.uni-lj.si
link   emeraldinsight.com
link   Ekonomska fakulteta.uni-lj.si
link   cobiss.izum.si
link   dlib.si
link   emeraldinsight.com


Prispeval/-a: Miran Lola Božič, Mestna knjižnica Kranj
Zadnja sprememba: 18.3.2011, Miran Lola Božič, Mestna knjižnica Kranj

print  NatisniIzdelava in oblikovanje Qualitas
Strani so vzpostavljene na platformi WebTool 4.5