gorenjci.si gorenjci.si
xŠTULAR Janez (Ivan)
Foto: osebni arhiv
Galerija slik
ŠTULAR Janez (Ivan) ŠTULAR Janez (Ivan) ŠTULAR Janez (Ivan) ŠTULAR Janez (Ivan) ŠTULAR Janez (Ivan) ŠTULAR Janez (Ivan) ŠTULAR Janez (Ivan) ŠTULAR Janez (Ivan) ŠTULAR Janez (Ivan) ŠTULAR Janez (Ivan) Zapri ŠTULAR Janez (Ivan)
Foto: osebni arhiv
Foto: osebni arhiv
Foto: Neznan
Foto: Neznan
Foto: Neznan
Foto: Neznan
Foto: Neznan
Foto: Neznan
Foto: Neznan
Foto: Neznan
Foto: Neznan

ŠTULAR, Janez (Ivan)


Rojen: 
2. junij 1941, Strahinj pri Naklem
Umrl:  , error


Občina: 
NakloVečino življenja se je ukvarjal s kmetovanjem. Po starših je prevzel za tiste čase srednje veliko kmetijo. V času njegovega lastništva so jo povečali trikratno. Tudi hišo in gospodarsko stavbo so preselili na novo lokacijo.

Vse življenje je bil družbeno precej aktiven. Pred odhodom k vojakom je bil predsednik aktiva Mladi zadružniki. Kar tri mandate je bil član sveta KS. En mandat je bil predsednik zadružnega sveta in en mandat predsednik Kmetijske zadruge Naklo v času nove zakonodaje. Od leta 1990 do konca leta 1994 je bil predsednik Krajevne skupnosti Naklo.
Od nastanka Občine Naklo leta 1994 do oktobra 2010 je bil kar štirikrat zaporedoma izvoljen za župana. V tem času je občina precej napredovala. Zgradili so osnovno šolo, zdravstveni dom s knjižnico in lekarno, dom starejših občanov, dializni center, veterinarski center, 16 km fekalne kanalizacije, Biotehniški center v Strahinju, priključek na avtocesto, industrijsko cesto mimo Exoterma, sprejet prostorski načrt Občine.
Literatura
J. Košnjek: Leta 2004 so nam ostali v spominu: Ivan Štular župan občine Naklo, Gorenjska 2004-2005, str. 47
error


Glej tudi

link   Gorenjskiglas.si
link   GTV.si


Prispeval/-a: Miran Lola Božič, Mestna knjižnica Kranj
Zadnja sprememba: 30.3.2011, Miran Lola Božič, Mestna knjižnica Kranj

print  NatisniIzdelava in oblikovanje Qualitas
Strani so vzpostavljene na platformi WebTool 4.5